Amcar Gjøvik

gacc@gacc.no

Heading Treffliste 2021
 

Raufoss byfest 19. juni - 4. juli

Byfesten på Raufoss er igang, fra 19. juni til 4. juli. Vi er faktisk med i programmet ved at vi hver søndag og torsdag i denne perioden har åpen klubbkveld. Vi håper nysgjerrige innbyggere kommer innnom for å se hvordan vi har det og for slå av en prat. Kanskje kommende nye medlemmer eller noen som frisker opp en hobby? Vi oppfordrer medlemmene til å bruke bilen aktivt, gjerne litt mer enn vanlig denne perioden, for å vise at vi ikke bare har en skjult hemmelighet i garasjen, men at den er til å kjøre med og. Elektriske doninger er nok kommet for å bli, likevel vil det vi driver med; et sosialt alternativ i mekanikk og funksjonell teknikk, være en viktig del av kulturen som skal tas vare på for framtiden.
2. juli: Amercian Graffiti på Gjøvik kino. Se info nedenfor.
4. juli: Cruising. Se info nedenfor.

Raufoss byfest 2021


 

American Graffiti - Siste natt med gjengen


I et samarbeid mellom Gjøvik Kino og amcarklubben blir det en spesialvisning av "Siste natt med gjengen / American Griffiti" fredag 2. juli. Gjøvik Kino ønsker tidsriktige doninger parkert utenfor kinoen i forbindelse med kinovisningen!

Filmen starter kl. 19.45.


Om filmen:

Det uskyldige femti-tallet er over og det syndige seksti-tallet står for døren. Fire ungdommer følges fra uteksamineringen fra college og i møtet med en ukjent voksenverden i rask endring.
Siste natt med gjengen er en kritikerrost amerikansk dramakomedie og ungdomsfilm fra 1973 regissert av George Lucas. Handlingen er lagt til i en amerikansk småby i 1962 og skildrer av en kameratflokks siste natt sammen etter at de er ferdige med High School. Filmen er langt på vei et nostaligisk tilbakeblikk.

https://gjovikkultursenter.no/kino/

Siste natt med gjengen


 

4th July Cruising


Sammen med Vestre Toten kommune sin avslutning av byfesten på Raufoss skal vi ha en liten crusing rundt i Vestre Toten. Vi reiser ut fra Amfi Raufoss kl 12 (oppmøte seinest kl 1145) mot Østvold og Nordseth, videre om Helset og Ihle, ned til Bøverbru og videre til Blili og Rv4 til Eina sentrum, kjører videre igjennom Reinsvoll sentrum og gamle rv4 ned til Raufoss der vi samles på Amfi. Vi fyller opp plassen foran først, men vi kan parkere rundt hele Amfi, også i begge etasjer av parkeringshuset. Åpent for amcar's uansett alder, andre entusiastbiler/motorsykkel er det aldersgrense 30 år. Det vil være mulig å få kjøpt kaffe på Amfi. Håper mange har mulighet til å bli med og vise frem alle de fine kjøretøyene vi har. Husk å følge smittevernreglene.

 4 july cruisingGanske mange fant veien til Vildåsentreffet lørdag 29. mai. Korona har gitt ymse begrensinger hist og her gjennom vinter og vår, og nå var begrensningene lokalt såpass lettet at vi inviterte til vårt lokale treff. Ingen trengsel akkurat, men mange nok likevel. Rett og slett ganske hyggelig.

Vildasentreffet 29. mai 2021 

 
Refuel Appen er oppdatert - fyll etanolfritt!
Ny versjon er klar til nedlasting, med årets oppdaterte E0/98 Oktan stasjoner fra siste tilgjengelige informasjon fra Shell, Esso, YX, og Bunker Oil.
Motorsportforskriften er vedtatt endret
Monopolet på motorsport i Norge oppheves endelig når motorsportforskriften nå er vedtatt endret. Dette har vi jobbet for lenge!
Statens Vegvesen foreslår fritak for skjermer på eldre og amatørbygde kjøretøy!
Etter ønske fra AMCAR har Statens Vegvesen nå sendt ut forslag til endring i kjøretøyforskriften som vil fjerne kravet til skjerming av hjul på biler med fabrikasjonsår 1942 eller tidligere.


 
Radio Toten
Klubben ble invitert til et lite besøke hos Radio Toten. Odd Are tok invitasjonen på strak arm og her er han på lufta.
RadioToten 3. mars 2021


Dugnad 20feb2021


Medlem nr 1

Andreas Berg-Nielsen er en daglig og året-rundt amcar-kjører.
Les artikkelen i OA. Du trenger ikke OA-abonnement for å lese den.Sjekk ut menyvalget "Podcast og radio".
Der finner du en rekke podcast og radioprogrammer fra USA om bil, som du kan høre når du vil, om igjen og om igjen. Trykk på logoen/ikonet til venstre i listen og du blir ført rett til radiospilleren. Vil du følge med på daglige nyheter i bilverdenen, lytt til Autoline. Synes du bilhumor i lett blanding med tekniske utfordringer er gøy, lytt til Car Talk. Musikk til arbe', lytt til Car Tunes Radio. Horsepower Chrome & Rust har intervjuer med bl.a. Mario Andretti. Ron Ananian, the car doctor, kjører rod og hevder at bilmekanikere er ikke dyre, de er uvurderlige. V8-Radio-Podcast med aktuelle temaer og car quiz. Sjekk ut listen selv, det er mye der ute. Er det noe du synes mangler på listen, send en mail til gacc[at]gacc.no (at=@).
Podcast og radio 
Her finner du informasjon om Trafikkforsikringsavgiften som ble innført for et par år siden istedenfor årsavgiften, som nå innkreves sammen med ansvarsforsikringen på kjøretøyet.


 
Vi tar mer og mer i bruk klubbverktøyet "StyreWeb" som AMCAR generøst tilbyr gratis til medlemsklubbene. Medlemsregister og regnskap har blitt ført i Styreweb siden 2019. Vi bruker Styreweb som dokumentarkiv og oppdaterer en kalender med treff og aktiviteter. Nå samler vi inn våre medlemmers E-post-adresser og mange har allerede fått en invitasjon til å installere og bruke appen "Gnist". Gnist kan brukes på pc, nettbrett og på mobil. På Gnist vil du se en kalender med klubbens aktiviteter, som hele tiden skal være ajour. I tillegg er det et bilarkiv i Gnist, hvor du kan føre inn dine kjøretøy med bilder og informasjon. Kjøretøyregisteret er kun synlig for klubbens medlemmer. Vi har også tatt i bruk StyreWeb for utsending av sms, det koster oss litt mer, men sms-listene er enkle å oppdatere og da vet vi at kun betalende medlemmer får sms. Avsender til sms-ene er "AMCARGjovik" og i tillegg vil du se et tlfnr til den i styret som har sendt meldingen.
Hilsen Styret.


Sjekk førerkortet. Det lille rosa førerkortet som ble utstedt mellom 1. januar 1998 og 18. januar 2013, må fornyes innen 1. januar 2033. Det litt større rosa førerkortet utstedt mellom 1. april 1979 og 31. desember 1997, må fornyes innen 1. januar 2023. Edel årgang grønn bok som ble utstedt før 1. april 1979, var fristen for fornying 1. januar 2020. Det er ikke for sent å fornye førerkortet, men du kan ikke bruke det inntil det er gjort. Fra 19. januar 2013 ble det innført 15 års gyldighet på førerkort. Sjekk mer info på vegvesenets side. Fornye førerkortet.